Хубав слънчев загар

Предстои ви почивка на морския бряг, а кожата ви задължително трябва да се подготви за допира си с парещите слънчеви лъчи. Най-добрата основа, която ще ви осигури перфектния загар, е съчетанието на специална козметична грижа и режим, богат на витаминозна храна.

В продължение на поне четири седмици редовно включвайте в менюто си червени ябълки, домати, броколи и зелена салата. Благодарение на съдържащите се в тях витамини А, Е и С се блокира действието на свободните радикали, които разрушават клетките на кожата и са предпоставка за образуването на бръчки под въздействието на слънцето.

Известно е, че калцият защитава клетките. Затова можете да вземате калций на таблетки поне две седмици преди да се изложите на пряка слънчева светлина. Приемайте таблетките с повече вода.

Витаминните таблетки пък са чудесно допълнение към действието на защитния ви крем, който намалява стреса на кожата, получен под въздействието на слънчевите лъчи.

Козметична грижа

Специалните козметични продукти усилват естествения защитен механизъм на кожата ви, ускоряват потъмняването й и оптимално я овлажняват. Затова никога не забравяйте слънцезащитните кремове преди да се отдадете на продължителни слънчеви бани.

Имайте предвид, че колкото по-гладка е кожата ви, толкова по-равномерен ще е загарът й. Много полезен в случая е редовният пилинг с най-подходящите ексфолиращи продукти.

Полагайте правилната грижа особено за лицето си. Преди да се изложите на слънце, не бива да миете лицето си със специални козметични продукти, най-вече ако съдържат сапун. Защото по този начин ще нарушите естествения киселинен баланс на кожата.

Никога не използвайте обикновени кремове, които са без защитен фактор. Те няма да предпазят кожата ви от вредните слънчеви лъчи и от преждевременно състаряване.

Подгответе кожата си правилно за излагането на слънце и ще си осигурите не само перфектен загар, но и спокойствие по време на лятната си почивка.